Rakúsko chce vyvlastniť Hitlerov rodný dom

NETKY.SK • 14 Január 2015, 13:48 • 2 min
Rakúsko chce vyvlastniť Hitlerov rodný dom

VIEDEŇ - Rakúska vláda hľadá možnosť vyvlastnenia rodného domu vodcu niekdajšieho nacistického Nemecka Adolfa Hitlera v rakúskom meste Braunau.

slovakia

left justify in out

Je to posledný pokus vlády zabrániť, aby sa dom stal miestom stretnutí prívržencov nacistického vodcu.

 

Predstavitelia samosprávy v Braunau sa už dlhší čas sťažujú na návštevy neonacistov v meste. Hovorca ministerstva vnútra Karl-Heinz Grundböck v stredu povedal, že ministerstvo očakáva vyjadrenia expertov do konca januára o možnosti vyvlastnenia domu prípadne iné možnosti. Povedal tiež, že vláda už viackrát ponúkla majiteľke ochotu Hitlerov dom odkúpiť, čo ona odmietla.

 

Ministerstvo vnútra už 43 rokov dom prenajíma, aby tak zabránilo jeho premene na spomienkové miesto neonacistov. Dom je však už 4 roky prázdny. Podľa nových plánov by v dome mala sídliť stredná škola a iné organizácie, s čím musí súhlasiť majiteľka, ktorá to však odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies