Rakúsko chce rozšíriť spoluprácu s Ruskom

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Rakúsko chce rozšíriť spoluprácu s Ruskom

VIEDEŇ/MOSKVA - Rakúsko hodlá počas svojho predsedníctva EÚ pracovať na rozvoji vzťahov s Moskvou, hovorí sa o tom v predstavenom programe rakúskeho predsedníctva v Rade EÚ, ktoré začne 1. júla.

slovakia

left justify in out

"Rusko hrá kľúčovú úlohu pre stabilitu a bezpečnosť v Európe a vo svete a preto bude pre Rakúsko výzvou pokračovať v rozvoji vzťahov medzi EÚ a Ruskom," uvádza v správe rakúske predsedníctvo. 

 

Takisto je počas rakúskeho predsedníctva plánované stretnutie ministrov zahraničných vecí štátov „východného partnerstva.”  Účastníci podujatia budú venovať pozornosť ukrajinskej kríze.

 

Vzťahy medzi Ruskom a Západom sa zhoršili kvôli situácii na Ukrajine a na Kryme. Západ obviňuje Moskvu zo zasahovania do záležitostí Kyjeva. Po týchto obvineniach sa západné krajiny rozhodli  uložil sankcie na Rusko, ktoré taktiež podniklo odvetné opatrenia, prevzalo politiku dovoznej substitúcie a neraz nazvalo obvinenia proti Rusku nepodstatnými. 

 

Koncom mája vyzval Vladimir Putin západné krajiny, aby vo vzťahoch s Ruskom neprekračovali „červenú čiaru.“

 

Putin tiež poznamenal, že západ musí rešpektovať záujmy Moskvy a vyjadril svoje obavy o tom , že rozšírenie NATO môže predstavovať hrozbu pre Rusko.

 

Hlava štátu zdôraznila, že západné krajiny obviňujú Rusko „zo všetkých smrteľných hriechov", a že podľa jeho názoru, sú takéto obvinenia škodlivé pre medzinárodné vzťahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies