Rakúsko-bavorské hranice budú môcť migranti prekračovať iba na piatich miestach

NETKY.SK • 30 Október 2015, 19:22 • 2 min
Rakúsko-bavorské hranice budú môcť migranti prekračovať iba na piatich miestach

PASSAU/BERLÍN - Migranti budú môcť s okamžitou platnosťou prekračovať rakúsko-bavorské hranice výlučne cez päť hraničných priechodov.

slovakia

left justify in out

 Dohodli sa o tom Berlín a Viedeň, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu nemeckého ministerstva vnútra.

 

Na týchto piatich priechodoch by sa mali zriadiť tzv. kontrolné a odovzdávacie stanovištia, ktoré by mali prispieť k usporiadanému postupu v priebehu 24 hodín denne.

 

Podľa informácií DPA by v Dolnom Bavorsku mali medzi vytypované priechody patriť Wegscheid, Passau-Neuhaus a Simbach am Inn; spomínaná dohoda by sa na nich mala realizovať už v sobotu. Spolkové ministerstvo však neuviedlo, o ktoré priechody pôjde.

 

Jeho hovorkyňa nepotvrdila mediálne informácie, že by bolo prekračovanie utečencov cez štátne hranice limitované aj kvantitatívne, a to počtom 50 osôb za hodinu.

 

Na počtoch sa podľa jej slov nie je možné dohodnúť, keď sa nevie, koľko utečencov reálne dorazí na štátne hranice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies