Rakúska polícia odhalila trojlístok zlodejov zo Slovenska

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 18:49 • 2 min
Rakúska polícia odhalila trojlístok zlodejov zo Slovenska

KORNEUBURG - Sériu vlámaní a krádeží v dolnorakúskych okresoch Gänserndorf a Mistelbach z obdobia september-október 2015 sa podarilo objasniť tamojšej polícii. Za činmi sú osoby s trvalým bydliskom na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Páchatelia v 17 prípadoch prenikli do vinných pivníc, do prázdnych obytných domov, ale aj poľnohospodársky využívaných objektov a istého podniku, pričom odcudzili okrem iného dve neuzavreté odstavené osobné vozidlá, rôzne náčinie, motorové píly, vína a finančnú hotovosť. Spôsobili pri tom celkové škody vo výške asi 40.000 eur.

 

Z činov sú obvinené tri osoby s trvalým bydliskom v SR vo veku 22, 27 a 30 rokov. Najmladší z nich je za mrežami v justičnom zariadení v Korneuburgu, 27-ročná žena a jej 30-ročný druh takisto čelia trestnému stíhaniu.

 

Orgány činné v trestnom konaní získali rozhodujúcu informáciu z hľadiska odhalenia páchateľov od istej ženy, ktorá na sklonku októbra 2015 ohlásila vlámanie do vinnej pivnice v Drösingu v okrese Gänserndorf. Svedkyňa ich vyrušila a následne si všimla, že unikajú motorovým vozidlom. To polícia o čosi neskôr, pri ceste smerom na Slovensko, zastavila v Hohenau an der March. Spomínaná dvojica mala so sebou zrejme sťaby krycí manéver aj štvorročnú dcérku.

 

V kontrolovanom vozidle policajti našli okrem iného dve poplašné pištole a muníciu, dve helmy a rôzne vlamačské náčinie. Párik mal pri sebe navyše menšie množstvo drogy a rôzne predmety naznačujúce narábanie s drogami.

 

V štyroch z prípadov sa na vlámaniach podieľali aj dvaja iní slovenskí občania vo veku 33 a 36 rokov, ktorí sú v súčasnosti kvôli podobnej trestnej činnosti väznení v justičnom zariadení v Korneuburgu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies