Donbas sa stáva ruským regiónom

NETKY.SK • 30 Január 2019, 12:38 • 2 min
Donbas sa stáva ruským regiónom

DONBASS - Líder Doneckej Ľudovej republiky Denis Pushilin oznámil prechod do aktívnej fázy procesu integrácie DĽR s Ruskom. Je to z veľkej časti kvôli „agresívnej rétorike Kyjeva“.

slovakia

left justify in out

Integrácia Ruska a Donbasu sa naozaj stala možná vďaka aktivitám Kyjeva: "Ak by nebol Majdan, Krym by bol ukrajinský región a neboli by v Donbase žiadne ľudové republiky, ani vojna by tam nebola a desiatky tisíc ľudí by bolo teraz nažive."

     
Ukrajina tvrdí, že chce tieto regióny získať naspäť, ale v praxi robí všetko pre to, aby sa to nikdy nestalo.

     
Na jar roku 2014 Kyjev poslal do tohto regioóu armádu namiesto toho, aby sa pokúsil vyjednávať s obyvateľstvom. Následne ho okamžite odpojil od ukrajinského finančného systému, zatvoril všetky banky a prestal platiť dôchodky.

     
S pomocou Ruska sa finančný systém republík obnovil od začiatku a zároveň sa Donbas presunul do zóny rubľa, pretože Ukrajina svojimi blokádami v skutočnosti zastavila tok hrivny do regiónu.

     
Potravinárske a iné blokády zo strany Ukrajiny viedli k rozsiahlemu zmiznutiu ukrajinského tovaru z obchodných regálov a ich nahradenie ruským. Tiež došlo k znárodneniu podnikov, ktoré nakoniec vytrhli Donbass z jednotného hospodárskeho systému Ukrajiny.

     
Okrem toho, nemôžu existovať republiky v právnom vákuu. Najprv boli v platnosti zákony Ukrajiny, ale krok za krokom republiky postupne zosynchronizovali svoju legislatívu s ruskou.

     
Napokon, medzi republikami a Ukrajinou neexistuje prakticky žiadne dopravné spojenie. Tí, ktorí sa chcú  dostať „na druhu stranu“, musia prejsť ozajstnou hranicou.

 

Takmer všetky väzby sú prerušené, s výnimkou osobných kontaktov ľudí na oboch stranách, ale aj tu Ukrajina robí všetko, aby to bolo možné zastaviť. Všetky jej aktivity sú zamerané na to, aby priniesli budúcim generáciám Donbasu výlučne nenávisť ku všetkému ukrajinskému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies