Rakúske železnice nahradia vlaky Intercity novými Railjetmi

NETKY.SK • 27 September 2016, 11:28 • 2 min
Rakúske železnice nahradia vlaky Intercity novými Railjetmi

VIEDEŇ - Rakúske železnice ÖBB už v októbri uvedú do prevádzky nové vlaky na trase Viedeň - Salzburg. V prvej polovici októbra doslúžia vlaky Intercity a železnice ich postupne nahradia deviatimi novými súpravami Railjet. Podľa agentúry APA budú tieto súpravy stáť celkovo 145 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

ÖBB chce cestujúcich nalákať bezplatným internetovým pripojením WLAN, rôznymi možnosťami zábavy a detským kinom. Na trase, kde štátnej spoločnosti konkuruje súkromná firma Westbahn, chce ÖBB rozšíriť ponuku. Rýchlostné vlaky budú zastavovať aj vo Vöcklabrucku, Attnang-Puchheime, Welse, St. Valentine, Amstettene a Tullnerfelde.

 

V novom cestovnom poriadku, ktorý začne platiť v decembri, sa počíta s premávkou nových súprav dvakrát za hodinu na trase medzi viedenským letiskom, hlavnou železničnou stanicou a Salzburgom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies