Rakúske obce chcú predĺžiť zmluvu o využívaní čističky vôd v Petržalke

NETKY.SK • 20 Február 2017, 17:28 • 2 min
Rakúske obce chcú predĺžiť zmluvu o využívaní čističky vôd v Petržalke

BRATISLAVA/EDELSTAL – Rakúske prihraničné obce potrebujú predĺžiť zmluvu o využívaní čističky odpadových vôd v bratislavskej Petržalke.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je fakt, že do júna tohto roka, kedy vyprší platnosť zmluvy podpísaná s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS), nestihnú vybudovať prípojky k čističke v Brucku an der Leitha. TASR to dnes potvrdil starosta rakúskej prihraničnej obce Edelstal Gerald Handig.

 

"Faktom je, že práce na pripojení našich obcí na čističku v Brucku nebudú hotové do prvého júna tohto roka, preto sa potrebujeme s BVS dohodnúť na predĺžení zmluvy na nejaké krátke časové obdobie, maximálne však na dva roky," uviedol Handig, ktorý verí, že BVS ponúkne rakúskym obciam návrh zmluvy s prijateľnými podmienkami.

 

Hovorca BVS Ján Pálffy pre TASR potvrdil, že so zástupcami rakúskych prihraničných obcí, ktoré sú napojené na čističku odpadových vôd v Petržalke, rokujú, podrobnosti však nekonkretizoval. "Zatiaľ môžeme povedať len toľko, že rokovania so starostami rakúskych obcí už niekoľko dní prebiehajú, konkrétna podoba ďalšej spolupráce nie je uzatvorená," uviedol Pálffy.

 

Obecné rady Bergu, Kittsee, Edelstalu, Wolfsthalu a Pamy podpísali v lete 2016 dohodu so Združením oblastných kanalizácií Bruck/Neusiedl (AVBN) o pripojení k čističke Bruck an der Leitha potom, čo viacročné rokovania s BVS nepriniesli dohodu o cenových podmienkach novej zmluvy o využívaní čističky odpadových vôd v Petržalke. Podľa starostky Kittsee Gabriely Nabinger za rozhodnutím odísť z Bratislavy bol okrem cenových podmienok aj problém s rakúskym právnym systémom.

 

Odpadové vody z rakúskych prihraničných obcí sa po vybudovaní kanalizačného potrubia budú transportovať do čerpacieho zariadenia pri Intercity-Park Kittsee (ICP), odkiaľ potečú novým spoločným potrubím do čističky v Brucku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies