Rakúska polícia zadržala štyroch zlodejov farebných kovov z Českej republiky

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:57 • 2 min
Rakúska polícia zadržala štyroch zlodejov farebných kovov z Českej republiky

DRASENHOFEN - Štyroch zlodejov farebných kovov z Českej republiky vo veku 27, 32, 51 a 52 rokov zadržala v pondelok rakúska polícia v Drasenhofene v dolnorakúskom okrese Mistelbach.

slovakia

left justify in out

Pri kontrole ich vozidiel našli policajti 700-800 kilogramov farebných kovov, zväčša častí kuchynských liniek z ušľachtilej ocele, informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na dolnorakúske policajné zdroje.
     

Podľa nich si štvoricu podozrivých všimla v nočných hodinách na skládke odpadu istá žena, ktorá informovala ochrancov poriadku.
     

Česi sa k trestnej činnosti priznali a uviedli, že už v júni z rovnakej lokality opakovane odcudzili celkom dve až tri tony farebných kovov, ktoré následne speňažili vo vlasti.
     

Jeden z páchateľov je navyše podozrivý z dvoch krádeží v obci Poysdorf v rovnakom okrese z 5. júna a vlámania do stodoly v katastri Mistelbachu v období od 7. do 12. júna. Predmetom skúmania je však i jeho prípadná účasť na iných trestných činoch.
     

Štvoricu zadržaných umiestnili v justičnom zariadení v Korneuburgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies