Rakúska polícia pri raziách vo Viedni a Grazi zadržala 8 podozrivých z islamizmu

NETKY.SK • 26 Január 2017, 13:54 • 2 min
Rakúska polícia pri raziách vo Viedni a Grazi zadržala 8 podozrivých z islamizmu

VIEDEŇ - Rakúske bezpečnostné zložky dnes počas razií vo Viedni a Grazi zatkli osem osôb podozrivých z členstva v teroristickej organizácii a možného napojenia na extrémistickú skupinu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom prokuratúra v Grazi, podľa ktorej sa na dnešnej akcii sa zúčastnilo do 800 policajtov. Razie sa uskutočnili v niekoľkých desiatkach bytov vo Viedni a Grazi a počas nich došlo aj k zadržaniam podozrivých.

 

Dnešná policajná operácia sa uskutočnila necelý týždeň po tom, ako vo Viedni zadržali 17-ročného mladíka, ktorý sa sám označil za člena "radikálnych salafistických kruhov". Uviedol tiež, že tieto kruhy experimentovali s výrobou bômb.

 

Prokuratúra v Grazi dnes však uviedla, že dnešná policajná akcia bola naplánovaná vopred, čím podľa AP naznačila, že tieto prípady priamo nesúvisia.

 

Rakúsky denník Kurier vo svojom dnešnom vydaní napísal, že tajné služby už dávnejšie monitorujú aktivity občanov bývalej Juhoslávie, ktorí sa v Rakúsku snažili vytvoriť radikálne islamistické zoskupenie. Denník Kronen Zeitung informoval, že terčom jednej z policajných razií bola aj mešita v Grazi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies