Radičová vedie štát, ktorý jej spôsobuje traumu

NETKY.SK • 23 August 2010, 07:09 • 2 min
Radičová vedie štát, ktorý jej spôsobuje traumu

Radičová vedie štát, ktorý jej spôsobuje traumu

slovakia

left justify in out

img

Je čudné, že predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) vedie štát, ktorý jej spôsobuje traumu. Pre TASR to povedal ekonóm, bývalý poslanec a vrcholný predstaviteľ HZDS Augustín Marián Húska.
"Radičová sa chválila tým, že neprekonala traumu z rozdelenia spoločného štátu. Prinajmenšom je čudné, aby teraz mala vôľu viesť štát, ktorý jej spôsobuje traumu," pripomenul Húska postoje premiérky k rozdeleniu Československa.
Na otázku, ako hodnotí neúspech ĽS-HZDS v posledných parlamentných voľbách, Húska poznamenal, že príčin sa v jednej chvíli nahromadilo viac. "Bolo treba škandalizovať práve tú politickú silu, ktorá k obnoveniu štátnosti viedla," vyhlásil. Priznal však, že chyby robilo aj hnutie. "Politická sila, ktorá môže pôsobiť ako nadpozemská sila mravná, to je nemysliteľné. Všetci sú len ľudia s ľudskými parametrami. Tobôž politici, ktorí prichádzajú k moci a zdrojom, sa samozrejme vždy zafúľajú," povedal.
V prípade HZDS sa však podľa Húsku objavilo množstvo "parazitov", ktorí chceli využiť príležitosť. "Nielen byť blízko moci, ale najmä blízko rozdeľovania majetku, ktoré bolo vynútené slobodným svetom. Aby sme uskutočnili tú tzv. rýchlu privatizáciu," povedal Húska, podľa ktorého nemalo hnutie vždy "šťastnú ruku" pri personálnych otázkach.
Čo sa týka posledného roku, ĽS-HZDS malo podľa neho v čase celosvetovej krízy viac zdôrazňovať potrebu ochrany slovenskej štátnosti. "Kríza je obrovská a veľmoci vôbec nevedia, či z nej vyjdú nie že pošramotené, ale či z nej vyjdú ako celky," uzavrel Húska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies