Prezidentka vyzvala tých, ktorí zažívajú násilie, aby sa zdôverili blízkej osobe alebo vyhľadali pomoc

NETKY.SK • 6 Január 2024, 13:00 • 2 min
Prezidentka  vyzvala tých, ktorí zažívajú násilie, aby sa zdôverili blízkej osobe alebo vyhľadali pomoc

"Veľmi ma zarmútila správa o brutálnej vražde 48-ročnej Patrície v bratislavskom Ružinove, ktorá podľa medializovaných správ trpela vážnym partnerským násilím. Je mi to veľmi ľúto a vyjadrujem moju úprimnú sústrasť rodine a blízkym priateľom," uviedla prezidentka.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová ocenila prácu polície, ktorej sa rýchlo podarilo zadržať dôvodne podozrivú osobu z tohto ohavného a odsúdeniahodného činu.

Podľa prezidentky, je neakceptovateľné, že k takýmto najtragickejším podobám násilia na ženách u nás dochádza opakovane. "Prosím, ak máte podozrenie, že sa vo vašom okolí deje násilie, môžete sa poradiť ako postupovať a ako pomôcť na bezplatnej non-stop národnej linke pre ženy zažívajúce násilie na 0800 212 212. Ak ide o ohrozenie života alebo zdravia, volajte políciu na čísle 158."

Prezidentka vyzvala tých, ktorí zažívajú násilie, aby sa zdôverili blízkej osobe alebo sa obrátili na národnú linku pomoci alebo na intervenčné centrum pre obete domáceho násilia, ktoré pôsobí v každom kraji.

Kontakty sa nachádzajú tu: https://www.justice.gov.sk/.../pomoc.../dolezite-kontakty/.

Kontakty na ďalšie odporúčané poradenské centrá a bezpečné domovy nájdete tu: https://www.zastavmenasilie.gov.sk/adresar



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Prezidentka Zuzana Čaputová. (Z.Čaputová/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies