Účty načas platí len 63 % Slovákov

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 18:14 • 2 min
Účty načas platí len 63 % Slovákov

BRATISLAVA - Hoci majú Slováci správne názory na financie, dostávajú sa niekedy do situácií, keď nie sú schopní, a niektorí nie sú ani ochotní, platiť svoje účty.

slovakia

left justify in out

Na tento fakt poukázal prieskum spotrebiteľského platobného správania, ktorý každý rok realizuje spoločnosť Intrum v 24 európskych krajinách.

 

Väčšina Slovákov sa snaží platiť svoje účty načas, týka sa to 63 % ľudí v prieskume, a len trom percentám opýtaných sa stalo, že neuhradili päť a viac účtov za posledný rok načas.

 

"Celkovo až 36 % respondentov neuhradilo minimálne jeden účet načas," uvádza spoločnosť Intrum.

 

Na Slovensku sú dve percentá z tých, ktorí neuhradili za posledný rok minimálne jednu faktúru, udávajú ako dôvod, že ju nechceli zaplatiť zámerne.

 

img

 

"Zaujímavé je, že sú to ľudia skôr s vysokoškolským vzdelaním, ktorí zarábajú peniaze, to znamená, že sú zamestnaní alebo sú živnostníci, a sú prevažne vo veku 25 až 34 rokov," ukázal prieskum.

 

Slovensko uzatvára štvoricu európskych krajín s najväčším podielom respondentov (90 %), ktorí súhlasili s tým, že účty je potrebné vždy platiť načas.

 

"So znižovaním vekovej hranice sa znižuje aj podiel tých, ktorí s tým súhlasia. Starší občania teda vnímajú svoju zodpovednosť výraznejšie," doplnila spoločnosť.

 

V porovnaní s predošlým rokom však došlo k zvýšeniu tohto podielu, síce len o jeden percentuálny bod, čo však môže znamenať aj to, že ľudia si pomaličky začínajú viacej uvedomovať dôležitosť prevzatia zodpovednosti za svoje záväzky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies