Rabobank vytvára vlastnú peňaženku

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 10:13 • 2 min
Rabobank vytvára vlastnú peňaženku

Holandská národná banka Rabobank oznámila, že plánuje zavedenie „kryptopeňaženky“ Rabobit. Táto správa je viac než prekvapujúca, keďže spoločnosť Rabobank predtým odmietla obchodovať so spoločnosťami, ktoré prijali digitálne meny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Peňaženka Rabobit bola vytvorená prostredníctvom interného programu „Moonshot“ v rámci Rabobank. Program Moonshot poskytuje zamestnancom spoločnosti Rabobank platformu na prezentáciu nápadov na inovácie. Rabobank opisuje peňaženku Rabobit ako „šifrovanú kryptopeňaženku v prostredí online bankovníctva.“

 

Minulosť banky Rabobank má však aj svoju temnejšiu históriu. Jej divízia v Kalifornii sa dopustila prania špinavých peňazí, ktoré boli spojené s predajom drog v Mexiku.

 

Spoločnosť Associated Press uviedla:

 

„Dcérska spoločnosť Rabobank National Association uviedla, že nespochybňuje prijatie minimálne 369 miliónov USD z nezákonných výnosov z obchodovania s drogami a iných aktivít od roku 2009 do roku 2012.“

 

Spoločnosti Rabobank bola za jej činy udelená pokuta vo výške 369 miliónov USD. Iróniou je, že obavy z prania špinavých peňazí boli dôvodom, prečo Rabobank neumožní otvoriť účty na obchod s kryptomenami. Možno, že ich nedávne právne previnenia preukázali spoločnosti, že hotovosť je stále najpoužívanejšia pre nelegálne transakcie.

 

Možnosť držať digitálnu menu bez zapojenia tretej strany je možno najdôležitejšou novinkou v oblasti kryptomien. Mala by byť vždy k dispozícii pre tých, ktorí majú väčšiu dôveru v seba ako vo finančné inštitúcie. Táto možnosť však nie je vhodná pre všetkých používateľov digitálnych mien. Pre tých, ktorí majú záujem o obchodovanie, by bolo ideálne držať digitálne aktíva v tej istej inštitúcii, ktorej dôverujú a ktorej by zverili svoje fiat peniaze.

 

Napriek tomu, že predstavitelia banky uviedli, že neexistuje žiadne oficiálne rozhodnutie zaviesť peňaženku, zdá sa, že spoločnosť mení svoju postoj ku kryptomenám a môže byť v blízkej budúcnosti priaznivejšia k zavedeniu tejto technológie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies