R. Kaliňák : Slovensko je policajný štát gestapáckeho strihu, na čele ktorého stojí trojica Matovič, Lipšic a prezidentka Čaputová

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 11:15 • 2 min
R. Kaliňák :  Slovensko je policajný štát gestapáckeho strihu, na čele ktorého stojí trojica Matovič, Lipšic a prezidentka Čaputová

Na tlačovej besede predseda strany SMER – SSD Robert Fico, za účasti advokátom Mareka Paru, Roberta Kaliňáka a bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara uviedol, že od rána sleduje „drámu“, ktorej výsledkom je odobratie poverenia ministrovi vnútra v demisii Šimkovi. Zopakoval, že 10. mája 2021 bolo historické stretnutie predstaviteľov tajných služieb a najvyšších ústavných činiteľov, kde sa okrem iného aj prezidentka dozvedela, aké ohavnosti pácha NAKA, ako sa manipulujú trestné konania v neprospech predstaviteľov opozície, ako sa pracuje s udavačmi a všetko vyvrcholilo v parlamente, keď Kollár prečítal správu SIS, ktorá toto všetko potvrdila. Prezidentka súhlasila okamžite s likvidáciou opozície prostredníctvom trestného práva a nikdy nezakročila.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Všetko sa dialo až do pádu Hegerovej vlády v decembri 2022. Mikulec ostal minister vnútra a prezidentka bola v domnienke, že politika bude rovnaká, pokiaľ ide o likvidáciu opozície. No vláda nebola udržateľná, prezidentka sa rozhodla, že si vymenuje vlastnú vládu. „Prezidentka dnes odvoláva ministra vnútra pána Šimka preto, lebo pán Šimko začal niečo vidieť a začal niečo chápať. Iba idiot nepochopí, ak obvinený Ďurka, jeden zo štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry sa stane vysokým predstaviteľom policajnej inšpekcie, ktorá ho stíha a vyšetruje. Predpokladám, že pán Šimko to videl, začal o tom hovoriť, tak Čaputová, keďže súhlasí s politikou likvidácie opozície, povedal, stačilo, žiadny Šimko nám tu nebude zavadzať,“ hovorí R. Fico. Na čele tohto štátu stojí osoba, ktorá toleruje špinavosti, súhlasí s likvidáciou opozície.

Dozvedáme sa dokonca neoficiálne, že prezidenta lobuje na ústavnom súde, aby zachránila čurillovcov a robí verejné vyhlásenia na ich ochranu. Nereaguje na témy násilia na ženách, na účelovo stíhanej vyšetrovateľke Santusovej a ďalšie porušenia zákona, ktoré majú na svedomí čurillovci. Na dôvažok, ak prezidentka obetovala ministra vnútra, ktorý neporušil zákon, zjavne sa chystá do volieb niečo veľké. Možno manipulovať voľby.

Tibor Gašpar sa domnieva, že kroky proti ministrovi Šimkovi sú kroky, ktorými treba zabezpečiť to, aby čurillovci dokončili zadanie, aj s vybranými prokurátormi ÚŠP.

Robert Kaliňák dodal, že keby bola objednávateľom všetkých týchto politických káuz stíhania opozície, týrania ľudí v karanténach, prezidentka, nekonala by inak. Umožňuje zamiesť všetky stopy likviduje každého, kto sa postaví na stranu zákona, kto chce, aby boli veci vyšetrené. „Jej posledné rozhodnutie bolo tou poslednou kvapkou, kedy ľudia ešte majú nádej, veď ešte snáď bude platiť, že ústava, zákony majú prednosť pred osobným záujmom, ale je evidentné, že už od mája 2021 presne vedela, čo chce dosiahnuť.“ Prízvukoval, že policajný zbor má kontrolný orgán v podobe národnej rady a v podobe ministra. Policajti navyše musia dodržiavať ústavu a zákony a na to tá kontrola je. A teraz prišiel minister Šimko, nie politický nominant a keď sa na toto všetko pozrel, radšej odišiel. Nehovoriac o tom, že Hamran zjavne zo zákona o policajnom zbore vyzmizikoval vetu, že policajný prezident je zodpovedný ministrovi vnútra. Hamran má teda absolútnu moc v súvislosti s vládou bez dôvery. „Dnešným rozhodnutím odvolať Ivana Šimka sa potvrdilo, že Slovensko je policajný štát gestapáckeho strihu,“ uzavrel R. Kaliňák.

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies