R. FICO: Ukážme verejnosti, že je tu hodnotový konflikt medzi ľavicou a pravicou

NETKY.SK • 17 Február 2011, 08:23 • 2 min
R. FICO: Ukážme verejnosti, že je tu hodnotový konflikt medzi ľavicou a pravicou

R. FICO: Ukážme verejnosti, že je tu hodnotový konflikt medzi ľavicou a pravicou

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v prípade neúspechu mimoriadnej schôdze, ktorú chce opozičný Smer-SD zvolať týždeň pred riadnym marcovým zasadnutím, budú zaoberať privatizáciou teplární a osobitným zdanením bánk na najbližšom rokovaní parlamentu. Na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní tieňovej vlády to dnes v Žiline povedal predseda Smeru-SD a tieňového kabinetu Robert Fico.
Zdôraznil, že návrhy zákonov nepodajú poslanci Smeru-SD 15 dní pred konaním riadnej schôdze, ale ešte o týždeň skôr. „Teda 22 až 23 dní pred riadnou schôdzou. Ak zvoláme mimoriadnu schôdzu Národnej rady a budeme chcieť, aby sa o týchto zákonoch rokovalo, budú splnené všetky legislatívne predpoklady. Pripúšťam, že politicky sa nás budú pokúšať zatlačiť do kúta a neschvália nám program. Ale to nič neznamená, pretože potom o tých bodoch budeme môcť rokovať na ďalšej schôdzi, kde to musí predseda NR SR zaradiť,“ skonštatoval Fico.
Líder tieňovej vlády zdôraznil, že by konečne raz chcel schôdzu parlamentu, na ktorej sa bude hovoriť o vážnych témach. „My navrhujeme veľmi vážne témy. Zníženie DPH, osobitnú bankovú daň, zastavenie privatizácie teplární. Len ukážme slovenskej verejnosti, že je tu normálny hodnotový konflikt medzi pravicou a ľavicou. Kto čo reprezentuje. Nech opäť slovenská verejnosť vidí, kto kope za banky a kto kope povedzme za zníženie dane z pridanej hodnoty. Nech vidia, kto kope za zahraničných investorov, ktorí chcú kúpiť teplárne – úplne zbytočná privatizácia, kto má na to iný názor,“ zdôraznil Fico.
Upozornil, že dnešné stretnutie v Žiline nebolo stretnutím priateľov pri pohári vína. „Bolo to riadne rokovanie, s riadnymi návrhmi a s týmito návrhmi ideme ďalej. Smer-SD je opozičná alternatíva tejto pravicovej vláde. Takto sa budeme správať aj ďalej,“ uzatvoril Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies