R. Fico má podozrenie, že SNS v parlamente spolupracuje s koalíciou

NETKY.SK • 11 August 2010, 11:53 • 2 min
R. Fico má podozrenie, že SNS v parlamente spolupracuje s koalíciou

R. Fico má podozrenie, že SNS v parlamente spolupracuje s koalíciou

slovakia

left justify in out

Predseda Smeru-SD Robert Fico má podozrenie, že poslanci SNS sa pri plánovanej voľbe predsedu dozornej rady Fondu národného majetku (FNM) dohodli s vládnou koalíciou.  "Ak sa stane, že bude zvolený nominant za SNS, pôjde o úplne jednoznačnú dohodu medzi vládnou koalíciou a SNS. A to bude naozaj mimoriadne pikantné," vyhlásil dnes na pôde parlamentu Fico.
      Členom vládnej koalície zároveň odkázal, že ak sa "to prevalí, tak vás roztrháme, roztrháme vás". Pre médiá uviedol, že má pocit, že veľmi intenzívne komunikácie prebiehajú najmä medzi SNS a SDKÚ-DS. Podľa neho to vidieť aj na niektorých hlasovaniach v parlamente. Napríklad obmedzenie imunity dnes okrem vládnej koalície podporila aj prvá podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová a jej stranícky kolega a poslanec Igor Štefanov. "Mám taký pocit, že keď ide o moc, tak neexistuje žiadna morálka, ani etika," poznamenal Fico.
      Doplnil, že kandidát Smeru-SD na predsedu dozornej rady Ján Valko je kvalitný nominant. "Je to výborný odborník, človek, ktorý bol predsedom predstavenstva spoločnosti Javys, má tie najlepšie charakteristiky," priblížil s tým, že preto nevidí dôvod, prečo by ho nemali poslanci zvoliť.
      Kandidátov do dozornej rady FNM navrhuje hospodársky výbor NR SR a práve pri kandidatúre na predsedu sa na jeho dnešnom rokovaní nezhodli strany Smer-SD a SNS. Predstavitelia národniarov tvrdili, že existuje dohoda o obsadení tohto postu ich stranou. Zástupcovia Smeru-SD to však popreli.
            Poslanci Národnej rady (NR) SR dnes rozhodnú o odvolaní a následnom obsadení dozornej rady FNM v tajnej voľbe. Na predsedu rady, ktorý má byť zástupcom opozície, kandidujú Ľubomír Neslušal za SNS a Ján Valko za Smer-SD. Zostávajúcich dvoch členov navrhli koaličné strany, a to Bertalana Bóna za Most-Híd a Jaroslava Ivana za KDH.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies