"MS 2022 v Katare by sa mohli uskutočniť koncom roka," tvrdí Blatter

NETKY.SK • 26 Január 2011, 08:35 • 2 min
"MS 2022 v Katare by sa mohli uskutočniť koncom roka," tvrdí Blatter

"MS 2022 v Katare by sa mohli uskutočniť koncom roka," tvrdí Blatter

slovakia

left justify in out

img

Podľa prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera by sa majstrovstvá sveta 2022 v Katare mohli uskutočniť až na konci kalendárneho roka. Sedemdesiaštyriročný švajčiarsky funkcionár to uviedol v utorok, pričom hlavným zámerom je hrať finálový turnaj v púštnej krajine v období, kedy je v Perzskom zálive zima.
      "FIFA je pripravená v prípade vôle niečo zmeniť v medzinárodnom kalendári na obdobie jedného roka. To je možné, lebo ak je záujem, tak riešenie sa nájde," povedal šéf FIFA a dodal: "Zatiaľ existujú klady aj zápory, ale ešte je predčasné robiť rozhodnutia o tom, čo sa stane. Všetko, čo som povedal, že zime nie je len v januári a februári, zima je aj koncom roka."
      Spomínaný Blatterov návrh má prirodzene početný zástup európskych odporcov, ktorých počet bude zrejme narastať. Napríklad vedenie nemeckej bundesligy sa už sťažovalo. V už tak preplnenom kalendári sa totiž v spomínanom období zvyčajne hrávajú ligové a klubové súťaže alebo je zimná prestávka.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies