Pytliaci zastrelili jeleňov, potom im odrezali hlavy

NETKY.SK • 23 September 2016, 11:28 • 2 min
Pytliaci zastrelili jeleňov, potom im odrezali hlavy

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje dva prípady trestného činu pytliactva. Ako agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, prvý prípad pytliactva sa stal v katastrálnom území obce Kalná Roztoka v časti Mačkovce (okres Snina).

slovakia

left justify in out

Doposiaľ neznámy páchateľ bez povolenia zastrelil jeleňa. Hlavu oddelil od tela a zobral ju. Príslušnému poľovníckemu združeniu spôsobil škodu 300 eur.


Druhý prípad pytliactva oznámil na polícii 51-ročný Jozef z obce Šarišské Čierne. V katastrálnom území obce Nižný Mirošov v časti Rokytné (okres Svidník) našiel zastreleného jeleňa. Doposiaľ neznámy páchateľ zvieraťu oddelil hlavu od tela, telo nechal na mieste. Škoda pre miestne poľovnícke združenie bola predbežne vyčíslená na 450 eur. Pri pytliactve zákon stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody až na dva roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies