Putinova popularita je najvyššia od poslednej inaugurácie

NETKY.SK • 27 Február 2014, 06:38 • 2 min
Putinova popularita je najvyššia od poslednej inaugurácie

MOSKVA – Podiel Rusov spokojných s prezidentom Vladimirom Putinom je momentálne najvyšší od jeho návratu do funkcie v máji 2012.

slovakia

left justify in out

Ukazujú to závery prieskumu štátneho Celoruského centra prieskumu verejnej mienky (VCIOM), ktoré v stredu priniesol spravodajský portál RIA Novosti. Putina ako hlavu štátu podľa nich uznáva 67,7 percenta Rusov, čo údajne odráža "výsledky olympijských hier v Soči" ako aj aktuálne "politické nepokoje a vidinu občianskej vojny na Ukrajine". V čase poslednej inaugurácie pred necelými dvoma rokmi však Putinova popularita podľa centra stúpla až na 68,8 percenta.

 

Zatiaľ najnižším údajom je 54 percent z decembra 2011, keď bol Putin premiérom a v Moskve vypukli masové protesty proti údajnému zmanipulovaniu parlamentných volieb, uvádza RIA Novosti. Najnovší prieskum VCIOM vykonalo v dňoch 22. a 23. februára na 1600 respondentoch zo 130 ruských miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies