Prehľad politických strán: SMER - SD

NETKY.SK • 8 November 2019, 16:00 • 2 min
Prehľad politických strán: SMER - SD

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Andrej Danko stanovil termín volieb poslancov do Národnej rady Slovenskej republiky na 29. februára 2020. Jednou z kandidujúcich strán je aj vládna strana SMER - SD, o ktorej prinášame všeobecný prehľad.

slovakia

left justify in out

V siedmom volebnom období sa do parlamentu dostalo 7 politických strán. Jednou z nich je aj strana Smer – SD, ktorá obsadila 47 kresiel. Predsedom strany je Róbert Fico, podpredsedom je Tibor Glenda a Martin Glváč, ktorý sa však svojho postu včera 7. novembra vzdal pre nátlak opozície.

 

Politická strana SMER - SD má v parlamente najväčšie zastúpenie. Je súčasťou koalície spolu so stranami „SNS“ a „Most – Híd“. To znamená, že podpísali koaličnú zmluvu a momentálne sú vládnucimi stranami v parlamente. 

 

img

 

Volebný program

 

Demokratická strana Smer má stanovené jasné priority. Ich volebný plán bol stanovený na 4 roky, a to od roku 2016 do roku 2020. Ak bude strana po budúcoročných voľbách stále súčasťou Národnej rady Slovenskej republiky, predstaví novú volebnú kampaň. Aktuálne volebné preferencie strany sú k dnešnému dňu na úrovni 22%.

 

img

 

Predvolebná kampaň

 

Politické strany majú zákonom limitovanú sumu, ktorú môžu minúť na predvolebnú kampaň, stanovenú na tri milióny eur. Hlavnou podmienkou je založenie transparentného účtu, ktorý umožňuje verejnosti nahliadnuť do príspevkov a financií strany. Oficiálna predvolebná kampaň začala v utorok 5. novembra a strana Smer má na konte momentálne 1 milión EUR. 

 

img

Stav transparentného účtu strany SMER - SD ku dňu 08.10.2019

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies