Súd poslal Kajetána Kičuru na slobodu, naďalej však ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 11 Február 2021, 13:33 • 2 min
Súd poslal Kajetána Kičuru na slobodu, naďalej však ostáva vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) s pracoviskom v Banskej Bystrici vyhovel žiadosti obvineného Kajetána Kičuru o prepustenie z väzby na slobodu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Sťažnosť má odkladný účinok.

 

Úplatky a legalizácia prijmov
Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla 21. apríla 2020 obvinenia voči bývalému šéfovi Správy štátnych hmotných rezerv SR za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a legalizáciu príjmu z trestnej činnosti.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Kauza zlatých tehličiek nekončí. Bývalý šéf SŠHR SR Kajetán K. zostáva vo väzbe

 

Vzhľadom na to, že Kajetán Kičura je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s jeho väzbou Ústavný súd SR v Košiciach.

 

Ten dal 22. apríla súhlas na jeho vzatie do väzby a následne ŠTS v Banskej Bystrici väzbu pre hrozbu ovplyvňovania svedkov potvrdil.

 

img

 

Sťažnosť obžalovaného voči rozhodnutiu ŠTS zamietol Najvyšší súd SR. Kičura žiadal o prepustenie z väzby v júni a v novembri 2020, súdy mu však nevyhoveli. Naposledy mu ŠTS predĺžil lehotu trvania väzby do 21. júna 2021.

 

Pochybenia pri verejnom obstarávaní

Trestné konanie voči bývalému šéfovi Štátnych hmotných rezerv sa začalo pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia Covid-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave. 

 

Kičura všetky obvinenia súvisiace so zmluvami SŠHR a podozreniami spojené s kúpou dvoch bytov odmieta. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Kajetán Kičura ostáva vo väzbe, Senát Najvyššieho súdu zamietol jeho sťažnosť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies