Putina nominovali na čínsku mierovú cenu

NETKY.SK • 19 September 2011, 18:11 • 2 min
Putina nominovali na čínsku mierovú cenu

Putina nominovali na čínsku mierovú cenu

slovakia

left justify in out

img

Ruského premiéra Vladimira Putina nominovali na čínsku alternatívu Nobelovej ceny za mier. S odvolaním sa na čínske média to dnes oznámila agentúra RIA Novosti. 
Medzi nominantmi novozaloženej Konfuciovej mierovej ceny sú okrem Putina aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, juhoafrický prezident Jacob Zuma, spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates a bývalý generálny tajomník OSN Kofi Annan. 
Konfuciova mierová cena vznikla v roku 2010, keď jej založenie ohlásila dovtedy neznáma čínska mimovládna organizácia. Stalo sa tak dva dni predtým, ako väznený čínsky disident Liou Siao-po dostal prestížnu Nobelovu cenu za mier, čo vyvolalo rozhorčené protesty Pekingu. 
Ruský premiér Putin mal v októbri dostať Cenu Quadriga, ktorú mu chcela udeliť neziskové združenie Werkstatt Deutschland, údajne za presadzovanie slobody a demokratických zmien. Po rozsiahlej vlne kritiky sa však organizácia rozhodla toto ocenenie v roku 2011 vôbec neudeliť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies