Putin vyzdvihol Ukrajinu ako strategického partnera

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 14:23 • 2 min
Putin vyzdvihol Ukrajinu ako strategického partnera

KYJEV - Ruský prezident Vladimir Putin dnes na prehliadke lodí ruskej Čiernomorskej flotily sídliacej na Ukrajine vyzdvihol susednú krajinu ako strategického partnera.

slovakia

left justify in out

"Naše pokrvné a duchovné vzťahy sú nerozlučné," citovala Putinove slová na stretnutí s ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom v krymskom Sevastopole tlačová agentúra RIA Novosti.

Na prehliadke flotily sa zúčastnilo približne 5000 vojakov, ako aj viacero vojenských lodí. Sledovalo ju okolo 30.000 divákov. Rusko dosiahlo pred troma rokmi predĺženie prenájmu sevastopolského prístavu do roku 2042 znížením ceny zemného plynu pre Ukrajinu.

V archeologickom nálezisku Chersonézos (Korsun) pri Sevastopole sa Putin a Janukovyč zúčastnili na vysvätení najväčšieho zvona na Ukrajine, ktorý váži približne 13 ton. Ceremónia sa konala pri príležitosti krstu kniežaťa Vladimíra na tomto mieste pred 1025 rokmi, ktorý sa považuje za počiatok ruskej pravoslávnej viery, uviedla agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies