Putin v najbližších dňoch navštívi Tadžikistan a Turkménsko

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 06:00 • 2 min
Putin v najbližších dňoch navštívi Tadžikistan a Turkménsko

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin plánuje v najbližších dňoch cestu do Tadžikistanu a Turkménska. Presné dátumy návštevy zatiaľ nie sú známe, informovala v nedeľu agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

DPA poznamenala, že pre Putina to bude prvá cesta do zahraničia od začiatku februára, keď sa zúčastnil na otvorení Zimných olympijských hier v Pekingu.

 

Ruská štátna televízia v nedeľu informovala, že Putin najprv poletí do Tadžikistanu, ktorý je vojenským spojencom Ruska, a absolvuje tam rokovania s prezidentom Emomalim Rachmonom.

 

img

 

Potom odcestuje do Turkménska, kde sa zúčastní na tzv. Kaspickom summite. Do "kaspickej päťky" patria Rusko, Azerbajdžan, Kazachstan, Irán a Turkménsko.

 

Tento summit je naplánovaný na stredu, uviedol podľa tlačovej agentúry TASS hovorca Dmitrij Peskov.

Ruská televízia dodala, že po návrate "z dôležitej cesty do Strednej Ázie sa Putin stretne s indonézskym prezidentom Jokom Widodom".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies