Koniec týraniu? Na jarmoku v tomto meste opice a poníkov ako atrakciu už možno nenájdete

NETKY.SK • 14 Február 2019, 09:14 • 2 min
Koniec týraniu? Na jarmoku v tomto meste opice a poníkov ako atrakciu už možno nenájdete

TRNAVA – Tohtoročný Tradičný trnavský jarmok bude pravdepodobne bez atrakcií v podobe živých zvierat.

slovakia

left justify in out

Mestské zastupiteľstvo v Trnave odsúhlasilo návrh poslanca Mariána Galbavého zakázať neetické zneužívanie živých zvierat na jarmočné atrakcie. Slabou stránkou zákazu je, že sa vzťahuje len na pozemky vo vlastníctve mesta.

 

img

Tradičný trnavský jarmok sa bude konať od štvrtka 5. septembra do nedele 9. septembra. Trnavskí poslanci už schvaľovali organizačné zásady pre toto najväčšie podujatie v meste, na rozdiel od minulosti k ním pridali aj zákaz zneužívania zvierat. Dôvodom bolo pobúrenie časti verejnosti z jarmočnej podnikateľskej činnosti, ktorá bola založená na možnosti fotografovania sa za poplatok s opicou. Niektorí ľudia na sociálnej sieti označili takéto podnikanie za týranie opice. Poslancom sa nepáči ani vozenie detí na poníkoch, ktoré sa niekoľko hodín denne točia v kruhu. Táto podnikateľská činnosť však býva na pozemku, ktorý patrí súkromnej spoločnosti. Aj primátor Trnavy Peter Bročka priznal, v tomto prípade sú možnosti mesta zakázať takúto činnosť obmedzené.

 

img


Zatiaľ nie je jasné, či sa zákaz bude týkať aj podujatia Stredovek pod hradbami, ktoré sa koná súčasne s jarmokom. Súčasťou Stredoveku pod hradbami sú aj rôzne zvieratá, ale aj vozenie na koňoch alebo vystúpenia s dravými vtákmi.

Na Tradičnom trnavskom jarmoku ponúkalo v minulom roku svoj tovar alebo služby 502 predajcov. Živé zvieratá však na tomto podujatí vystupujú len ojedinele.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies