Putin ubezpečil, že páchateľov vraždy politika Nemcova nebude nikto kryť

NETKY.SK • 17 December 2015, 14:45 • 2 min
Putin ubezpečil, že páchateľov vraždy politika Nemcova nebude nikto kryť

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyhlásil, že vražda ruského opozičného politika Borisa Nemcova musí byť vyšetrená a potrestaná. Súčasne však vyzval neprichádzať s predčasnými závermi. Ubezpečil, že "nikto nebude nikoho kryť", ale apeloval, že "treba vyčkať na súd".

slovakia

left justify in out

Pokiaľ ide o tzv. čečenskú stopu v tejto kauze, Putin informoval, že s čečenským prezidentom Ahmedom Kadyrovom o nej nediskutoval, ani sa na to nechystá.

 

Nemcov je najprominentnejším kritikom Kremľa zavraždeným počas 15 rokov, čo je pri moci prezident Vladimir Putin. Nemcov bol Putinovým veľkým kritikom - okrem iného aj za politiku Ruska voči Ukrajine. "Poznal som ho osobne," uviedol Putin. "On si vybral cestu politického boja, osobných útokov...ale ja som si na to zvykol".

 

Nemcov krátko pred smrťou oznámil, že zhromažďuje podklady pre správu o účasti Ruska na ozbrojenom konflikte na východe Ukrajiny. Na základe jeho poznámok a materiálov, ktoré pripravoval a kompletizoval, ju potom dokončili a vydali jeho kolegovia z opozičnej strany RPR-Parnas.

 

Nemcova zastrelili v noci na 28. februára v centre Moskvy niekoľko desiatok metrov od hradieb Kremľa, keď sa so svojou priateľkou Annou Duryckou vracal po Veľkom moskovskom moste do svojho bytu na ulici Boľšaja Ordynka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies