Putin sa v pondelok stretne s Obamom: Budú sa sústrediť na Sýriu, nie Ukrajinu

NETKY.SK • 24 September 2015, 23:03 • 2 min
Putin sa v pondelok stretne s Obamom: Budú sa sústrediť na Sýriu, nie Ukrajinu

MOSKVA - Plánované osobné stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina a amerického prezidenta Baracka Obamu v New Yorku v pondelok 28. septembra bolo zorganizované po "vzájomnej dohode" a bude sa sústreďovať na Sýriu, oznámil dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

O kríze na Ukrajine budú prezidenti diskutovať, "ak to dovolí čas", povedal Peskov počas telefonickej konferencie s novinármi.

 

Osobné stretnutie oboch prezidentov sa uskutoční po Putinovom prejave na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, vyhlásil Peskov. Dodal tiež, že rozhovor lídrov bude zrejme trvať 50 minút až hodinu, informovala tlačová agentúra Reuters.

 

Bude to ich prvé osobné stretnutie za takmer rok a v čase vyostrených vzťahov medzi oboma krajinami.

 

Vzťahy medzi USA a Ruskom sa výrazne zhoršili pred vyše rokom, po ruskom anektovaní ukrajinského Krymského polostrova. Spojené štáty, ako aj ďalšie západné krajiny uvalili sankcie na Rusko za toto anektovanie a tiež pre obvinenia, že Rusko vojakmi a výzbrojou podporuje povstanie na východe Ukrajiny. Moskva rázne popiera, že sa vojensky zapája do konfliktu na Ukrajine, a sankcie aj ostrú kritiku zo strany Washingtonu označuje za pokusy oslabiť Rusko a zbaviť Putina moci.

 

Rusko medzičasom posilňuje aj svoju vojenskú prítomnosť v sýrskom konflikte. Nedávno doviezlo zbrane, vojakov a zásoby na letisko neďaleko sýrskeho pobrežného mesta Lázikíja, čo USA vnímajú ako prípravy na vybudovanie leteckej vojenskej základne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies