Putin pricestoval do oblasti záplav, ktoré už majú vyše 140 obetí

NETKY.SK • 8 Júl 2012, 22:07 • 2 min
Putin pricestoval do oblasti záplav, ktoré už majú vyše 140 obetí

Putin pricestoval do oblasti záplav, ktoré už majú vyše 140 obetí - Svet Na 141 vzrástol počet obetí záplav na juhu Ruska do dnešných skorých ranných hodín. Oznámili to miestne orgány v Krasnodarskom kraji, asi 1200 kilometrov na juh od Moskvy.

slovakia

left justify in out

img

Na 141 vzrástol počet obetí záplav na juhu Ruska do dnešných skorých ranných hodín. Oznámili to miestne orgány v Krasnodarskom kraji, asi 1200 kilometrov na juh od Moskvy. Prezident Vladimir Putin pricestoval na krízové zasadnutie do oblasti katastrofy pri Čiernom mori. Z vrtuľníka si v sobotu urobil prehľad o situácii v zaplavených oblastiach. Potom hovoril s členmi civilnej obrany o záchranných prácach, informovala ruská tlačová agentúra Interfax. Po takmer dvoch dňoch nepretržitého dažďa zaplavila voda v Krasnodarskom kraji takmer 5000 rekreačných objektov a bez elektriny zostalo 22.000 ľudí. V niektorých mestách vyhlásili stav núdze a polícia zatkla prvých zlodejov, ktorí začali v zaplavených oblastiach rabovať. Alexander Tkačov, gubernátor Krasnodarského kraja, uviedol, že "nikto si nepamätá takéto povodne v našich dejinách. Nič také sa nestalo za ostatných 70 rokov." V prázdninových táboroch na čiernomorskom pobreží bolo vyše 7000 detí, 459 z nich museli evakuovať. Ruský prevádzkovateľ ropovodov Transnefť informoval, že najväčší ruský čiernomorský prístav Novorissijsk zastavil dnes po búrkach, záplavách a zosuvoch pôdy prepravu surovej ropy.
Zdroj: DPA/TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies