Putin predĺžil protisankcie do konca roka 2019

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 16:18 • 2 min
Putin predĺžil protisankcie do konca roka 2019

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o predĺžení ruských protisankcií, ktoré budú platiť do konca budúceho roka. Informovala o tom vo štvrtok agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Od 1. januára do 31. decembra 2019 sa rozširujú osobitné ekonomické opatrenia stanovené dekrétom ruského prezidenta zo 6. augusta 2014," uvádza sa v príslušnom legislatívnom dokumente. Vláda bola poverená presadením zmienených opatrení, ako aj "návrhmi na zmenu doby platnosti osobitných ekonomických opatrení, ak to bude nutné".

 

Európska únia a viacero ďalších krajín vrátane Spojených štátov, Kanady, Austrálie, Japonska, Švajčiarska, Nového Zélandu, Islandu a iných, začali v marci 2014 uvaľovať sankcie proti Rusku pre situáciu na Ukrajine.

Ruský prezident v auguste 2014 podpísal dekrét "o uvalení osobitných ekonomických opatrení, zaisťujúcich bezpečnosť pre Ruskú federáciu", uvádza TASS. Vláda uvalila reštrikcie na dovoz určitých druhov tovaru z USA, EÚ, Nórska, Austrálie a Kanady. Neskôr bol tento zoznam rozšírený a zoznam tovaru upravený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies