Putin ocenil oligarchov, ktorí sponzorovali olympijské hry

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:04 • 2 min
Putin ocenil oligarchov, ktorí sponzorovali olympijské hry

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin odovzdal pamätné medaily množstvu domácich miliardárov, ktorí investovali do tohtoročných zimných olympijských hier v Soči. Tie sa vzhľadom na teroristické hrozby stali najnákladnejšími v dejinách, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na denník Vedomosti.

slovakia

left justify in out

Putin venoval ocenenia hlavným sponzorom podujatia vrátane šéfa banky Sberbank Germana Grefa, generálneho riaditeľa spoločnosti Gazprom Alekseja Millera či magnátov Vladimira Potanina a Olega Deripasku. Odovzdávanie sa uskutočnilo s vylúčením médií v marci, citovali Vedomosti niekoľkých priamych účastníkov slávnosti.
     

Olympijské hry v Soči stáli podľa odhadov 50 miliárd dolárov. Moskva chcela svetu prostredníctvom nich veľkolepo predstaviť obraz moderného, dynamicky rozvíjajúceho sa Ruska. Kritici Kremľa tvrdia, že za ich organizovaním stojí masívna korupcia týkajúca sa udelenia kontraktov - nijaké vyšetrovanie sa však dosiaľ nespustilo.
     

Napriek tomu, že hry prebehli bez problémov, uskutočnili sa v čase, keď na Ukrajine vrcholili davové protesty a došlo k zvrhnutiu promoskovského prezidenta Viktora Janukovyča. V nasledujúcich týždňoch Rusko anektovalo ukrajinský polostrov Krym, čo spustilo najhoršiu geopolitickú krízu od skončenia studenej vojny.
     

Kremeľ v máji potvrdil, že ocenil pamätnými medailami aj 300 novinárov zo štátnych a iných lojálnych médií za ich pokrývanie udalostí na Ukrajine - bojov medzi proruskými separatistami a vládnymi silami na ukrajinskom východe. Tieto médiá sú za svoju zaujatosť ohľadom Ukrajiny kritizované v Rusku i v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies