Psovi proti silvestrovským delobuchom pomôžu sedatíva i vata do uší

NETKY.SK • 30 December 2013, 09:56 • 2 min
Psovi proti silvestrovským delobuchom pomôžu sedatíva i vata do uší

BRATISLAVA – Ochrániť psa pred silným hlukom zo silvestrovských delobuchov pomôže najviac kombinácia praktických opatrení a liekov na upokojenie.

slovakia

left justify in out

Veterinárny lekár Pavol Čech upozorňuje, že na negatívne účinky silvestrovskej noci na psa je potrebné myslieť už v predvečer posledného dňa v roku.

Ako veterinárny lekár pripomenul, pes vníma zvuk 20- až 30-krát intenzívnejšie ako človek, "silvestrovská delostreľba" mu preto prináša veľký stres. "Zmierniť ho pomáhajú lieky na upokojenie vo forme tabliet alebo gélu, ktoré vám odporučí veterinárny lekár," uviedol Čech. "Ak sa rozhodnete pre tieto lieky, je potrebné ich podať už v predvečer Silvestra a potom na Silvestra ráno, na obed a večer," upozornil.

Čech odporúča kombinovať lieky s praktickými opatreniami, ktoré psovi znížia pocit intenzity zvuku silvestrovskej pyrotechniky. "Dajte psovi vatu do uší a ak musí v byte či dome ostať sám, nechajte nahlas pustené rádio či televízor, aby bol predpripravený na zvuky zvonku," uviedol Čech. Majiteľom psov takisto odporučil, aby umiestnili ich postieľku počas silvestrovskej noci do stredu bytu alebo domu, teda na miesto, ktoré je čo najviac vzdialené od okien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies