Psov určených vo Vietname na konzumáciu zachránil zásah thajských úradov

NETKY.SK • 15 August 2011, 11:24 • 2 min
Psov určených vo Vietname na konzumáciu zachránil zásah thajských úradov

Psov určených vo Vietname na konzumáciu zachránil zásah thajských úradov

slovakia

left justify in out

img

Ilegálnu prepravu viac ako tisícky psov do Vietnamu prekazili thajské úrady a zachránili tak štvornohých priateľov človeka pred istou smrťou.
      V jednej zo severothajských provincií naďabili v uplynulých dňoch na psov, ktorých pašeráci prepravovali v malých klietkach štyri nákladné automobily.
      Zachrániť a následne umiestniť v zvieracích útulkoch sa podarilo 1011 psov, ďalších 119 našli už uhynutých. O život prišli zrejme, keď pašeráci zvalili ich klietky v snahe ujsť pred policajtmi.
      Pre dôvodné podozrenie z pašovania a ilegálnej prepravy zvierat podali už trestné oznámenie na dvoch občanov Thajska a jedného Vietnamca, ktorým hrozí teraz trest v maximálnom rozsahu roku väzenia a pokute predstavujúcej v prepočte 470 eur.
      Ako ukázalo vyšetrovanie prípadu, psy smerovali z Thajska cez Laos do Vietnamu, kde si na nich mali pochutnať milovníci tamojších psích špecialít.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies