PSA Peugeot Citroën Slovakia rozširuje výhody pre zamestnancov

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 15:42 • 2 min
PSA Peugeot Citroën Slovakia rozširuje výhody pre zamestnancov

TRNAVA - Zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia si prilepšia. Vedenie podniku dodatkom ku kolektívnej zmluve rozšíri a vylepší benefity pre svojich kmeňových zamestnancov. Podľa dohody automobilka tvorí sociálny fond v maximálnej možnej výške 1,5 percenta z objemu vyplatených hrubých miezd.

slovakia

left justify in out

„Zamestnanci trnavského výrobného centra s priemernou mzdou 1331 eur môžu navyše k svojmu platu získať 4,5 percenta vo forme príspevku na doplnkové dôchodkové sporenie a ďalšie benefity. Automobilka ako jediná na Slovensku prostredníctvom aplikácie Moje benefity mesačne prispieva na rôzne výhody podľa výberu samotných zamestnancov,“ uviedol hovorca spoločnosti Peter Švec.

 

Ako pripomenul, automobilka zamestnancom plne hradí životné a úrazové poistenie, ponúka im tiež možnosť získať každých desať mesiacov do prenájmu nové vozidlo bez počiatočnej investície. Automobilka požičiava svoje autá svojim pracovníkom aj bezodplatne napríklad pri svadbe zamestnanca či rodinného príslušníka. „Lojálnym zamestnancom je vyplácaná aj vernostná odmenu do výšky 14. platu a pomocnú ruku podáva aj v rozličných životných situáciách v podobe pracovného voľna nad rámec zákona a rozličných príspevkov. Závod pravidelne organizuje rôzne podujatia a teambuildingové akcie. Tento rok zorganizuje prvýkrát denné detské tábory pre deti zamestnancov a v septembri opäť pripravuje deň otvorených dverí,“ povedal Švec.

 

Automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia v Trnave vytvára takmer 3500 priamych pracovných postov a s nepriamymi pracovnými pozíciami prostredníctvom svojich dodávateľov dáva prácu takmer 10.000 ľuďom. V uplynulom roku 2015 sa tu vyrobilo viac ako 303.000 vozidiel. „Celková investícia koncernu na Slovensku už presiahla jednu miliardu eur. V Trnave sa aktuálne vyrába Peugeot 208 a Citroën C3 Picasso. V apríli 2015 oznámila ďalšiu investíciu vo výške 80 miliónov eur do úplne nového modelu Citroën. V rámci ochrany životného prostredia automobilka od júna 2012 nevyviezla na skládku ani kilogram odpadu,“ doplnil Švec.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies