Prvý povodňový stupeň je na riekach Hornád, Torysa a Olšava

NETKY.SK • 26 Február 2015, 09:05 • 2 min
Prvý povodňový stupeň je na riekach Hornád, Torysa a Olšava

KOŠICE – Oteplenie a topenie snehu spôsobuje vzostup hladín na niektorých riekach Košického kraja. Podľa informácie Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) prvý stupeň povodňovej aktivity dosahujú rieky Hornád, Torysa a Olšava.

slovakia

left justify in out

Hladina rieky Hornád v úseku Kysak dosahovala v dôsledku vypúšťania vody z priehrady Ružín dnes o 7:30 úroveň 200 cm, čo je prvý povodňový stupeň. O 7:45 klesla pod hranicu prvého stupňa a dosahovala 198 cm. Prvý povodňový stupeň dosahuje rieka Torysa pri Košických Olšanoch a od dnešnej polnoci, kedy dosahovala 211 cm, a hladina stále stúpa. Ráno o 7:45 už namerali výšku 271 cm. Aj na rieke Olšava pri Bohdanovciach je prvý stupeň povodňovej aktivity, hladina o 7:45 dosahovala 165 cm.

 

img

 

Na ostatných riekach Košického kraja hladiny mierne stúpajú, no zatiaľ nedosahujú úroveň vyhlásenia prvého stupňa povodňovej aktivity. Ako uvádza SHMÚ, prvý stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo a škody na majetku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies