V ktorom roku sa zotaví britská ekonomika po koronakríze?

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 11:00 • 2 min
V ktorom roku sa zotaví britská ekonomika po koronakríze?

BRATISLAVA - Zotavovanie ekonomiky Veľkej Británie na úroveň, na ktorej bola pred koronakrízou, by podľa analýzy britskej prognostickej skupiny EY Item Club mohlo trvať až do roku 2024.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Skupina, ktorá používa podobný ekonomický model ako britské ministerstvo financií, odhaduje, že nezamestnanosť v krajine stúpne z úrovne 3,9 percenta na 9 percent.

 

Zároveň predpovedajú, že hospodárstvo krajiny sa v tomto roku zmenší o 11,5 percenta, čiže viac v porovnaní s ich prognózou spred mesiaca, keď odhadovali pokles o 8 percent. Informuje o tom portál bbc.com.

 


Spotrebitelia sú opatrnejší, ako sa očakávalo, uviedli prognostici EY Item Club a dodali, že ekonomický rast budú tlmiť aj nízke podnikateľské investície. Výsledkom je to, že teraz očakávajú o 18 mesiacov dlhšie zotavovanie ekonomiky, ako pôvodne prognózovali.

 

"Vyzerá to tak, že je čoraz viac pravdepodobnejšie, že zotavovanie bude oveľa dlhšie, ako sa očakávalo," povedal hlavný ekonomický poradca EY Item Club Howard Archer.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies