Prvý konvoj s troskami malajzijského lietadla očakávajú v utorok

NETKY.SK • 8 December 2014, 18:46 • 2 min
Prvý konvoj s troskami malajzijského lietadla očakávajú v utorok

AMSTERDAM/KYJEV - Prvý konvoj s troskami malajzijského lietadla, ktoré sa v júli zrútilo na východe Ukrajiny, očakávajú v Holandsku v utorok. Informovala o tom dnes agentúra Interfax-Ukrajina s odvolaním sa na Holandský úrad pre bezpečnosť (OVV).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Konvoj vozidiel, ktorý vyrazil z Ukrajiny minulý týždeň, dorazí na leteckú základňu Gilze-Rijen v utorok okolo 14.00 h, uviedla hovorkyňa OVV.
     

Na mieste budú aj niektorí z príbuzných obetí. K nákladným autám ich však počas vykladania trosiek nepustia.
     

Vykládka bude vykonaná v súlade s predpismi, každý úlomok experti odfotia a klasifikujú. Trosky sa budú skúmať v špeciálnom hangári.
     

Boeing sa zrútil na východe Ukrajiny 17. júla, keď letel z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. Zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Väčšina z obetí boli občania Holandska, ktoré vedie medzinárodné vyšetrovanie. Podľa predbežného skúmania bolo lietadlo zostrelené, nie je však stále známe, kto je za nešťastie zodpovedný. Z činu sa navzájom obviňujú proruskí separatisti a ukrajinská vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies