Prvý Čech, ktorý sa chcel pridať k Islamskému štátu, zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 18 Január 2017, 14:44 • 2 min
Prvý Čech, ktorý sa chcel pridať k Islamskému štátu, zostáva vo väzbe

PLZEŇ - Mladík z Českej republiky Jan S., ktorý sa podľa obžaloby chcel pridať k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii, zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom dnes krajský súd v Plzni. Proces sa začne vo februári, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný zostáva vo väzbe, lebo podľa súdu stále trvá obava, že by ušiel alebo by mohol pokračovať v trestnom čine, ktorý pripravoval. Hovorca súdu David Unger tiež uviedol, že mladík pochádzajúci z okresu Plzeň nepodal proti rozhodnutiu súdu sťažnosť.

 

Jan S. (21) je obvinený z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku v štádiu prípravy, za čo môže dostať až 15 rokov väzenia.

 

Čecha zadržali v januári 2016 tureckí policajti na letisku v Istanbule, keď prestupoval na let do mesta Gaziantep pri turecko-sýrskych hraniciach. Práve z toho mesta sa vydávajú do Sýrie záujemcovia o boj v radoch Islamského štátu.

 

Keď sa mladík tureckým policajtom priznal, že chcel cestovať ďalej do Sýrie a pridať sa tam k IS, poslali ho naspäť do Česka, pripomenuli Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies