Prvé sneženie očakávajú v Severných Alpách už v stredu

NETKY.SK • 18 Október 2010, 12:02 • 2 min
Prvé sneženie očakávajú v Severných Alpách už v stredu

Prvé sneženie očakávajú v Severných Alpách už v stredu

slovakia

left justify in out

Prvé sneženie vo vyššie položených alpských údoliach v Rakúsku avizovali rakúski meteorológovia už na stredu. Informovala dnes o tom tlačová agentúra APA.
      Tlaková níž nad Škandináviou prinesie v strede týždňa na severnú stranu Álp chladný a vlhký vzduch. V nadmorskej výške 2000 metrov poklesnú teploty na mínus šesť stupňov Celzia a vo výške 3000 metrov na mínus 13 stupňov.
      Podľa Georga Erlachera z rakúskeho Ústredného meteorologického a geodynamického úradu (ZAMG) treba od stredy do štvrtka počítať s dažďom a snehom od Vorarlberska až západnú časť Dolného Rakúska.
      Hoci je podľa meteorológov ťažké určiť hranicu snehových zrážok, nad 1000 metrov nadmorskej výšky sa podľa nich na severnej strane Álp dá rátať s novou snehovou pokrývkou až do 20 centimetrov. V nižšie položených oblastiach však pôjde len o prvý "bozk zimy", pretože zem je ešte teplá.
      Cez víkend už snežilo v Taliansku, studený front priniesol sneženie do regiónu Furlandsko-Julské Benátsko. Kým na východe severného Talianska bola hranica sneženia 1200 metrov, v Ligúrsku a Lombardsku to bolo 1400 metrov, uviedla DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies