Prvá dáma založila nadáciu na pomoc týraným deťom

NETKY.SK • 16 Február 2014, 10:29 • 2 min
Prvá dáma založila nadáciu na pomoc týraným deťom

PRAHA - Prvá dáma ČR Ivana Zemanová sa rozhodla založiť vlastnú nadáciu, ktorá bude pomáhať deťom v núdzi.Uviedla to v rozhovore pre sobotňajšie vydanie MF DNES.

slovakia

left justify in out

Manželka prezidenta Miloša Zemana celý minulý rok - bez kamier a novinárov - obchádzala detské domovy, SOS dedinky a zariadenia na okamžitú pomoc deťom v núdzi. 

Po rozhovoroch s odborníkmi i laikmi, s opatrovateľmi i deťmi napokon založila vlastnú nadáciu pre ohrozené deti, hoci takýto krok pôvodne neplánovala. Podľa vlastných slov ju presvedčili hlavne tragické štatistiky. 

Len vlani v ČR zomrelo na následky týrania 28 detí, vrátane 1,5 ročného dievčaťa z Frýdku-Místku, ktoré ubila na smrť vlastná 18-ročná matka. 

"Pripadá mi, že problematika ohrozených detí je u nás dlhodobo na okraji záujmu," vysvetlila rozhodnutie prvá dáma. 

 

Prostredníctvom Nadácie Ivany Zemanovej plánuje napríklad podporiť kampaň upozorňujúcu na zákonnú povinnosť nahlásiť úradom prípady týrania detí. 

Vlastné charitatívne projekty majú aj Zemanovej predchodkyne na Pražskom hrade: Dagmar Havlová okrem iného podporuje boj proti rakovine a Livia Klausová sa zase zameriava na vzdelanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies