Prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová pricestovala na návštevu Kataru

NETKY.SK • 3 November 2015, 09:20 • 2 min
Prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová pricestovala na návštevu Kataru

DAUHA - Prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová pricestovala dnes do Kataru v rámci svojej krátkej cesty po Blízkom východe. O pristáti jej špeciálu na letisku v katarskej metropole Dauha informovala tamojšia štátna tlačová agentúra.

slovakia

left justify in out

Obamová spoločne s americkým komikom Conanom O'Brienom navštívi americkú leteckú základňu al-Udajd juhozápadne od Dauhy. Základňa slúži ako vysunuté sídlo amerického Centrálneho velenia (CENTCOM) vrátane lietadiel zapojených do boja proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).


Manželka amerického prezidenta vystúpi v stredu s prejavom na Svetovom summite inovácie pre vzdelávanie (WISE) 2015, financovanom Katarskou nadáciou, na ktorom sa zídu lídri z oblasti vzdelávania z regiónu, ako aj ďalších častí sveta. Obamová tam predstaví iniciatívu zameranú na vzdelávanie dievčat "Let Girls Learn".


Z Kataru má Obamová namierené do Jordánska. Po dvojici blízkovýchodných štátov cestuje bez sprievodu manžela, prezidenta USA Baracka Obamu, dcér či iných rodinných príslušníkov, doplnila agentúra AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies