Prvá časť výpravy slovenských olympionikov nabrala smer Londýn

NETKY.SK • 16 Júl 2012, 12:35 • 2 min
Prvá časť výpravy slovenských olympionikov nabrala smer Londýn

Prvá časť výpravy slovenských olympionikov nabrala smer Londýn

slovakia

left justify in out

img

S úsmevom na tvári a v dobrej nálade odcestovala dnes prvá 12-členná časť slovenskej výpravy do dejiska XXX. olympijských hier v Londýne. S vedúcim výpravy Ľuborom Halandom ako prví odleteli vodní slalomári Jana Dukátová, Michal Martikán a bratia Peter a Pavol Hochschornerovci.
      "Olympiáda je najväčší športový sviatok raz za štyri roky, preto je to pre mňa veľká česť, že môžem byť na jej čele. Našou úlohou bude pripraviť čo najlepšie podmienky pre športovcov a verím, že už táto prvá časť výpravy nejakú medailu prinesie," povedal pre TASR Ľubor Halanda. 
      Pre bratov Hochschornerovcov je to už štvrtá olympiáda. "Momentálne nás toto chladné počasie doma trénuje na Londýn, kde je vraj pekná zima. Prekvapiť nás nemôže nič, pretože sme tam absolvovali osem až deväť sústredení. Často tam pršalo, takže nič mimoriadne. Prekvapiť nás môže len organizácia pretekov. O súperoch vieme, v akej sú forme, aj týchto máme už prekuknutých," povedal Pavol Hochschorner. Peter Hochschorner žiadne predolympijské pocity nemá. "Žiadne pocity zatiaľ nemám. Vždy je to trošku chaotické, samotný prílet a organizácia. Som iba zvedavý, ako to budú zvládať a aké bude počasie," povedal. 
      Pre Janu Dukátovú to bude prvá účasť na olympijských hrách: "Posledný týždeň som každý deň trénovala v Čunove a popri tom ešte doplnkovo kondične v Karlovej Vsi. Tým, že som v tej silnej skupine vodných slalomárov, sa bude očakávať medaila aj odo mňa. Na olympiáde to bude iné a tlak bude iste väčší." 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies