Provládne sily sa zmocnili povstaleckých pozícií severne od sýrskeho mesta Aleppo

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:11 • 2 min
Provládne sily sa zmocnili povstaleckých pozícií severne od sýrskeho mesta Aleppo

DAMASK - Sýrske provládne sily sa zmocnili dnes povstaleckých pozícií severne od mesta Aleppo, kde vypršalo prímerie. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Boje prebiehali v oblasti povstalcami ovládanej strategickej lokality Handárat, ktorá leží neďaleko poslednej trasy vedúcej do opozíciou obsadených oblastí v okolí Aleppa. Povstalcom sa podarilo opätovne získať niekoľko pozícií, o ktoré prišli v prospech provládnych síl, tvrdia predstavitelia opozície.


Uvedené 48-hodinové prímerie v meste Aleppo, ktoré vyhlásila sýrska armáda v pondelok, sa skončilo o 1.00 h miestneho času (polnoc zo stredy na dnes SELČ). Bezprostredne nedošlo k vyhláseniu predĺženia prímeria, ktoré sprostredkovali Spojené štáty a Rusko so zámerom obnoviť skoršiu dohodu o zastavení bojov. Tá sa však prestala rešpektovať na väčšine územia západnej Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies