Proti nelegálnym skládkam chcú v Trenčíne bojovať fotopascami

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 12:56 • 2 min
Proti nelegálnym skládkam chcú v Trenčíne bojovať fotopascami

TRENČÍN - Mesto ich chce využívať na miestach, kde sa opakovane hromadí neporiadok.

slovakia

left justify in out

V Trenčíne chcú problémy s nelegálnymi skládkami odpadu riešiť aj s pomocou fotopascí. Tie chce mesto využívať na miestach, kde sa opakovane hromadí neporiadok. „Práve prebieha verejné obstarávanie na IT, v rámci ktorého chceme kúpiť aj prvú fotopascu v cene 360 eur. Ak sa fotopasca osvedčí, je predpoklad, že ich kúpime viac,“ uviedla hovorkyňa mesta Erika Ságová. Fotopasce bude mať vo svojej správe mestská polícia. Mesto od začiatku tohto roka odstránilo už štyri skládky odpadu. Tri skládky preveruje polícia, pričom má indície, ktoré smerujú k ich pôvodcovi.

Tri fotopasce od začiatku roka fungujú aj v Považskej Bystrici. Náčelník mestskej polície Juraj Lieskovský hovorí, že sú prínosom pre prácu policajtov. Za niekoľko dní odhalili dvoch pôvodcov nelegálneho odpadu, ktorí dostali pokutu a neporiadok museli odpratať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies