Nový Južný Wales zasiahli najhoršie záplavy za uplynulé desaťročia

NETKY.SK • 21 Marec 2021, 09:42 • 2 min
Nový Južný Wales zasiahli najhoršie záplavy za uplynulé desaťročia

SYDNEY - Najľudnatejší austrálsky štát Nový Južný Wales v nedeľu nariadil evakuáciu obyvateľov v súvislosti s najhoršími záplavami za uplynulé desaťročia.

slovakia

left justify in out

Úrady v Sydney uviedli, že všetci, ktorí žijú v nízko položených oblastiach, musia odísť do bezpečia.

 

img

Premiérka štátu Gladys Berejiklian povedala, že z vody už zachránili stovky ľudí. Varovala, že v Sydney možno evakuujú tisíce obyvateľov. Hlavné cesty sú zatvorené. V pondelok neotvoria množstvo škôl a úrady vyzvali ľudí, aby pracovali z domu. V štáte doteraz zriadili 13 evakuačných centier.

 

img

Evakuáciu nariadili vo viacerých oblastiach. Politička uviedla, že Mid North Coast zasiahla "storočná voda". "Nepredpokladáme, že situácia v Mid North Coast sa bude zhoršovať. Naďalej však bude pršať v častiach, ktoré sú už zasiahnuté," dodala.

Časti Western Sydney zasiahla "50-ročná voda", v niektorých oblastiach od piatkového rána spadlo rekordných viac ako 300 milimetrov zrážok.

Priehrada Warragamba, ktorá leží západne od Sydney, sa v nedeľu začala vylievať. Nepriaznivé počasie by malo pokračovať do polovice týždňa.

Miestne úrady žiadajú ľudí, aby necestovali cez zaplavené oblasti. Hrozí im riziko strhnutia silnými prúdmi.

Prečítajte si tež: Krajinu zasiahla najhoršia piesočná búrka za posledné desaťročie!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies