Protestný pochod v Maďarsku proti Putinovi sa skončil bez incidentov

NETKY.SK • 17 Február 2015, 07:05 • 2 min
Protestný pochod v Maďarsku proti Putinovi sa skončil bez incidentov

BUDAPEŠŤ - Bez vážnejších incidentov sa skončil v Budapešti na Západnej stanici (Nyugati pályaudvar) dnešný protestný pochod proti utorňajšej návšteve ruského prezidenta Vladimira Putina a proti východnému smerovaniu Maďarska. Demonštrácie sa zúčastnilo vyše 1000 ľudí, viacerí z nich niesli vlajky Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Rečníci kritizovali predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána za to, že v utorok si sadne k rokovaciemu stolu s Putinom. Podľa aktivistu hnutia Humán Platform Mártona Gulyása bude Orbán podávať ruku tomu Putinovi, "ktorý má vojnovou krvou poškvrnené ruky, ktorý urobil najviac pre potláčanie práv v Rusku a ktorého nakradnutý majetok dosahuje 200 miliárd dolárov".
    

Na demonštrácii, ktorej priebeh monitorovalo množstvo zahraničných médií, vystúpila aj ukrajinská občianka z Krymu s vykreslením tamojšej situácie.
      

Pochod demonštrantov ulicami Budapešti zabezpečovali desiatky policajtov, podujatie si vyžiadalo viaceré obmedzenia dopravy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies