Prokuratúra nepodá žalobu na manažéra Trumpovej kampane

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 07:40 • 2 min
Prokuratúra nepodá žalobu na manažéra Trumpovej kampane

WEST PALM BEACH - Manažéra kampane republikánskeho uchádzača o prezidentskú nomináciu Donalda Trumpa nebudú stíhať pre obvinenia z napadnutia reportérky. Prokuratúra totiž dospela k záveru, že neexistuje dostatok dôkazov na to, aby bol Corey Lewandowski usvedčený. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia na Floride koncom marca obvinila 42-ročného Lewandowského na základe videozáznamu, ktorý podľa nej ukazuje, ako na Trumpovom mítingu 8. marca úmyselne chytil ruku a spôsobil modriny Michelle Fieldsovej.

 

Reportérka, vtedy pracujúca pre konzervatívny spravodajský server Breitbart, kráčala popri Trumpovi a snažila sa mu položiť otázku, Lewandowski ju však chytil za ruku a potiahol ju dozadu.


Zástupca štátnej prokuratúry v podaní na súde uviedol, že získané informácie nestačia na zákonom vyžadované preukázanie všetkých prvkov činu, z ktorého bol Lewandowski obvinený, a nie sú tak dostatočné na jeho trestné stíhanie.


Lewandowski poprel, že by Fieldsovú schmatol. Trump ho podporil a odmietol výzvy na jeho odvolanie. Namiesto toho kritizoval novinárku a obvinil ju, že zveličuje a mení svoje tvrdenia.


Fieldsová ukončila spoluprácu so serverom Breitbart necelý týždeň po incidente s tým, že nadriadení sa jej nezastali, keď sa snažili udržať si dobré vzťahy s Trumpom. Breitbart opustili aj ďalší zamestnanci.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies