Prokurátor Przybyl: Chcel som spáchať samovraždu, zle som mieril

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:30 • 2 min
Prokurátor Przybyl: Chcel som spáchať samovraždu, zle som mieril

Prokurátor Przybyl: Chcel som spáchať samovraždu, zle som mieril

slovakia

left justify in out

img

Poľský vojenský prokurátor Mikolaj Przybyl dnes v rozhovore pre tlačovú agentúru PAP a rozhlasovú stanicu Radio Zet potvrdil, že sa v pondelok v prestávke tlačovej konferencie pokúsil o samovraždu.
Novinárom z nemocničného lôžka v Poznani objasnil, že mu život zachránil človek, ktorý opravoval káble v dejisku tlačovej konferencie. Práve tento muž vchádzal do Przybylovho kabinetu, v ktorom mal prokurátor pištoľ už v ústach. Keď potenciálny samovrah počul zvuk hýbajúcej sa kľučky, urýchlil svoje konanie a prestrelil si líce.
Plukovník Przybyl súčasne naznačil, že na jeho rozhodnutie mali nesporný vplyv kauzy, ktorým sa venoval, ako aj tlaky, pod ktorými pracoval. Údajne bola na jeho hlavu vypísaná odmena milión zlotých, došlo k pokusom o jeho umlčanie prostredníctvom poškodenia jeho motorového vozidla, ale napríklad aj k zabitiu jeho psa.
Przybyla dnes vypočuli vyšetrovatelia. V stredu ho prevezú do vojenskej nemocnice v Bydgosczi. Po asi hodinovom chirurgickom zákroku, ktorému sa postrelený podrobil v súvislosti so zraneniami tváre ešte v pondelok večer, je Przybylov zdravotný stav dobrý.
Vyšetrovanie kauzy je v plnom prúde. Kompetentné orgány zisťujú, či Przybylovi pri čine ktosi nepomáhal alebo ho na naň nenahováral.  V prípade, že áno, hrozil by vinníkovi podľa platnej legislatívy trest väzenia od troch mesiacov do piatich rokov.
Spory medzi Generálnym prokurátorom Poľskej republiky Andrzejom Seremetom a jeho námestníkom, súčasne vrchným vojenským prokurátorom Krzysztofom Parulským medzičasom eskalujú. Seremet počas prijatia u prezidenta Bronislawa Komorowského inicioval odvolanie Parulského, ktorého hlava štátu prijala v skorých popoludňajších hodinách. Rozhodnutie prezidenta vo veci by malo byť známe ešte dnes.

Zdroj: TASR/PAP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies