Prokurátor pre smrtiaci výbuch vo firme Euromont z roku 2009 podal obžalobu na Viliama M.

NETKY.SK • 23 Október 2015, 13:55 • 2 min
Prokurátor pre smrtiaci výbuch vo firme Euromont z roku 2009 podal obžalobu na Viliama M.

BRATISLAVA - Prokurátor podal v súvislosti s výbuchom vo firme Euromont v Topoľčanoch z augusta 2009 obžalobu na Viliama M. Pre spravodajský portál aktuálne.sk to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Pri explózii vtedy prišiel o život muž, ktorý nálož do firmy doniesol. Zranené boli viaceré osoby, vrátane švagrinej Viliama M.

slovakia

left justify in out

Podľa prokurátora bol útok namierený práve proti nej. Druhým obvineným v prípade je podľa portálu Ján K., ktorý v prípade pôvodne vystupoval ako svedok. "Obžaloba na dvoch obvinených bola podaná na Špecializovaný trestný súd pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy sčasti v štádiu pokusu a sčasti dokonaný a iné," uviedla pre aktuálne.sk Tökölyová. Portál pripomína, že prípad výbuchu z roku 2009 je dlhodobo zamotaný.

 

Vyšetrovateľ obvinil pôvodne z trestného činu úkladnej vraždy a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami vo februári 2011 Milana P., Milana Dz. a Viliama M., ktorý bol v tom čase na úteku. Zadržali ho až v januári 2013 vo Venezuele a po pár týždňoch doviezli na Slovensko. Motívom činu boli podľa polície dlhodobé rôzne osobné aj pracovné nezhody. Milan P. a Viliam M. podľa vtedajších tvrdení polície prostredníctvom Jána K. zabezpečili nástražný výbušný systém a ním nechali vyhodiť do vzduchu firmu, ktorej majiteľkou bola švagriná Viliama M. Práve ona mala byť cieľom útoku.

 

Vyšetrovateľ v tom čase podľa portálu uvádzal, že Milan P. do firmy poslal neskôr usmrteného muža s kufríkom, v ktorom bola nálož a na diaľku ju odpálil. Usmrtený pritom nevedel, čo je v kufríku. Jánovi K. dočasne odložil vznesenie obvinenia, stal sa z neho kľúčový svedok a dostal sa pod ochranu. Následne vypovedal proti Viliamovi M. a Milanovi P. V marci minulého roku sa však z pôvodne korunného svedka Jána K. stal v prípade výbuchu obvinený. Vyšetrovateľ začal pracovať s novou verziou, ako sa veci odohrali. Naopak, z Milana P. sa stal svedok, Milana Dz., ktorý výbušninu zostrojil a pripravil na použitie, už podľa aktuálne.sk odsúdili a päťročný trest si aj odsedel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies