Prokurátor chce v procese s Dušanom Kováčikom vypočuť Čižnára, obhajoba exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 10:47 • 2 min
Prokurátor chce v procese s Dušanom Kováčikom vypočuť Čižnára, obhajoba exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského

PEZINOK - Prokurátor Michal Šúrek navrhuje v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom vypočuť bývalého generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Konkrétne by mal Čižnár vypovedať k prepusteniu údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

 

Súvisiaci článok: František Böhm mal tiež podiel na prepustení Kudličku z väzenia

Obhajoba zase navrhuje vypočuť predsedu Špecializovaného trestného súdu Jána Hrubalu, ktorý o väzbe Kudličku rozhodoval, ako aj sudcu Najvyššieho súdu SR Juraja Klimenta, ktorý sa prípadom zaoberal ako odvolacia inštancia. Ako svedkov obhajoba navrhuje aj súčasného riaditeľa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča, jeho väzobne stíhaného predchodcu Vladimíra Pčolinského alebo bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana. O návrhu procesných strán na vypočutie svedkov rozhodne zákonná sudkyňa.

 

Prečítajte si: Sekretárka Dušana Kováčika sa nevie vyjadriť ku skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu

Dušan Kováčik je spájaný so zločineckou skupinou takáčovcov a tiež s tým, že prijal úplatok 50 000 eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu Ľubomíra Kudličku z väzby. Takisto podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie bývalému šéfovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítovi Makóovi.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Dušan Kováčik žiada o prepustenie z väzby, svedčiť na súde budú aj jeho bývalí kolegovia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies