Program Budúcnosť INAK pre žiakov ZŠ sa rozšíri z Trnavy a Zvolena aj do ďalších miest

NETKY.SK • 31 Január 2024, 13:09 • 2 min
Program Budúcnosť INAK pre žiakov ZŠ sa rozšíri z Trnavy a Zvolena aj do ďalších miest

BRATISLAVA - Trojročný vzdelávací program Budúcnosť INAK sa rozšíri do ďalších slovenských miest. Jeho cieľom je rozvíjať podnikavosť, digitálne a mäkké zručnosti žiakov druhého stupňa základných škôl (ZŠ).

slovakia

left justify in out

„Kurikulum, projekty, na ktorých deti pracujú, a podpora mentorov z firiem, verejnej sféry či občianskych organizácií pomáhajú účastníkom začať pozitívnu zmenu vo svojej komunite,“ avizovala výkonná riaditeľka Nadácie Pontis Martina Kolesárová.

 

K dvom existujúcim centrám v Trnave a vo Zvolene by mali pribudnúť ďalšie. Do vzdelávacieho programu tak bude podľa slov nadácie zapojených osem slovenských miest a okolo 500 školákov.

 

Program vytvára priestor na realizáciu či spoluprácu v tíme. Ide o neformálne inovatívne vzdelávanie s prístupom k moderným digitálnym technológiám. Jeho súčasťou sú návštevy firiem na Slovensku a stretnutia s osobnosťami z oblasti biznisu a technológií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BSK / TASR / Nadácia Pontis, Foto: Trend / Shutterstock (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies